úterý 24. května 2016

Povlečení Stella Ateliers z kolekce Stella Dreams pro vaše sladké sny

Chcete-li mít kvalitní spánek, nezáleží pouze na výběru matrace, ale je třeba si pořídit i vyhovující povlečení. Vaše pozornost by se měla soustředit jak na kvalitu materiálu, tak i na barvy a design. Kolekce Stella Dreams, od českého výrobce a prodejce Stelly Ateliers, vám poskytne širokou nabídku nejrůznějšího povlečení, ze kterého si jistě vyberete.

Společnost Stella Ateliers

Stella Ateliers s. r. o. vyrábí luxusní povlečení z těch nejkvalitnějších surovin. Zpracovává dlouhovlákennou ručně sbíranou egyptskou bavlnu s velice nízkým procentem rostlinného znečištění. V procesu česání při výrobě příze uplatňuje princip tzv. super česané příze, ve které se nevyskytuje více než 20% výčesku z nezralých, polámaných či jinak poškozených vláken. Bavlněná vlákna se dále zpracovávají do saténových, damaškových, batistových a perkálových tkanin a jerseyových pletenin. Některé takto zhotovené příze, dále prochází zušlechťovacím procesem zvaným mercerace. Díky tomuto procesu si povlečení získá lesk podobný hedvábí, vyšší pevnost a odolnost a vyšší přídržnost barviv. Budeme-li se bavit pouze o kolekci S Dreams, tak se jedná o klasický bavlněný satén a bavlněný jersey. Tyto příze neprochází zušlechťovacím procesem, tudíž je povlečení levnější, ale přesto vysoce kvalitní.

Kolekce Stella Dreams

Stella Dreams je synonymem kvality a luxusu. Vyrábí cenově dostupné povlečení ze 100% bavlny v úpravě pletený Jersey (140g/m2) a tkaný bavlněný satén (120g/m2). Nevyužívá se Mako bavlna ani licencované vzory. Proto je povlečení razantně levnější než ostatní druhy a kolekce. Veškeré povlečení je opatřeno velmi praktickým zipem, na nějž se vztahuje dlouhodobá záruka.
Zaměstnanci Stella Ateliers při vývoji této kolekce zúročili své více než 15leté zkušenosti s výrobou ložního povlečení a vytvořili další řadu vysoce kvalitních výrobků.

Satén

Většina lidí se mylně domnívá, že satén je označení materiálu, jedná se však o způsob, jakým je zpracována příze. Jedná se o hustou bavlnářskou tkaninu malé hmotnosti, s hladkým lesklým povrchem, která je tkána v atlasové vazbě. Bavlněný satén má celou řadu výhod – je odolný, prodyšný, dobře saje, v zimě hřeje a v létě naopak chladí. A v neposlední řadě je velice příjemný na dotek.

Jersey

Jersey označuje lehké až středně těžké pleteniny. Látka je měkká na dotek, splývavá, nemačkavá a elastická. Obvykle s hladkým či mírně členitým povrchem. Obzvlášť jemný je Mako-Jersey. Výhodou je, že tuto pleteninu není třeba žehlit.


Ložní prádlo Jannet - bavlněný Jersey - 100% čistá bavlna - oboulícní úplet 140g/m2

Ložní prádlo Jannis - bavlněný Jersey - 100% čistá bavlna - oboulícní úplet 140g/m2

Ložní prádlo Jena - bavlněný Jersey - 100% čistá bavlna - oboulícní úplet 140g/m2

Ložní prádlo Jian - bavlněný Jersey - 100% čistá bavlna - oboulícní úplet 140g/m2

Ložní prádlo Joop - bavlněný Jersey - 100% čistá bavlna - oboulícní úplet 140g/m2

Ložní prádlo Jerry - bavlněný Jersey - 100% čistá bavlna - oboulícní úplet 140g/m2Ložní prádlo Jessi - bavlněný Jersey - 100% čistá bavlna - oboulícní úplet 140g/m2

7 komentářů:

  1. Super. Škoda, že se nedělá v podobných vzorech i dětské povlečení nebo dělá, ale hrozně málo a těžko se shání. S partnerkou nechceme do dětí cpát všechny ty Avengery, Elzy a já nevím co všechno, protože toho mají dost na netu, ve škole, v televizi... A máme rádi spíš podobné designy, které se jim hodí i do pokojíčka.

    OdpovědětVymazat
  2. To se mi hodně líbí. Není nad kvalitní povlečení. Já se právě nějaké nové do naší ložnice také v blízké době chystám kupovat. Celkově bych ložnici ráda nějakým způsobem předělala. Vůbec ale nevím kde začít. Právě proto si říkám jestli by nestálo za to oslovit třeba nějakého bytového designéra. Myslím si, že by se to mohlo vyplatit. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, ty vypadají skvěle! Bohužel by se ale k nám do bytu vůbec nehodily. A to ani do dětského pokojíčku... My máme totiž kompletně celý byt lazený do takového vintage stylu, takže se snažíme i povlečení shánět v podobném stylu. Hodně se nám k tomu líbí takové to chalupářské květované povlečení. To se dá sehnat třeba v Ikei. Jinak hodně dekorace i nějaký nábytek jsme sehnali tady, na tomto e-shopu.

    OdpovědětVymazat
  4. S manželem máme malou chatu, na kterou jezdíme velmi rádi i v zimních měsících. Je velice příjemné si večer romanticky zatopit v krbu a zabalit se do příjemné vlněné deky, která je tak měkká, a hlavně nás zahřeje. Samozřejmě si dáme i teplé svařené víno, abychom si užili krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já bych v současnosti potřeboval pravý opak. Spíš by se mi hodilo něco, co mě ochladí, protože tu máme už několik dní neskutečné vedro. Normálně začínám uvažovat i nad tím, jestli nekoupit klimatizaci. Zkoušel jsem si už i hledat klimatizace do bytu Pardubice a našel jsem jednu firmu, která je nabízí za poměrně rozumné ceny.

      Vymazat
    2. Dobrý den, já bych vám doporučila ještě přidat nějaké další dekorativní prvky, které by ten váš zimní ráj doladili. Třeba pár svíček, vánoční polštářky a deky, které si můžete pořídit tady. Věřím, že takové maličkosti by dodaly vašemu útulnému prostředí ještě více hřejivé atmosféry a vy si tak budete užívat dokonalé zimní pohody.

      Vymazat
  5. To vypadá fakt dobře. My právě začátkem léta kupovali nějaké nové povlečení. Od jaké značky je ale netuším. Vybírala to žena. Co jsem ale vybíral já byla nová matrace. Tu už jsme taky nutně potřebovali. Nakonec jsem vybral jednu pěnovou tady odtud. Myslím si, že chybu jsem neudělal. Spí se na ní výborně.

    OdpovědětVymazat