úterý 11. března 2014

Bavlněné povlečení - super povlečení z přírodního materiálu té nejvyšší kvality

Bavlněné povlečení - super povlečení z přírodního materiálu té nejvyšší kvality

Hezké povlečení se dnes vyrábí nejen v různých velikostech, ale také z rozličných materiálů. Patříte-li mezi vyznavače přírodních látek a materiálů jako takových, pak zcela určitě oceníte především bavlněné povlečení. To je typické hned několika různými základními znaky. Ostatně kvůli nim si je spousta lidí také pořizuje.

Luxusní bavlněné povlečení
Luxusní bavlněné povlečení z aktuální kolece Stella Ateliers

Bavlna

Než ovšem přejdeme k různým vlastnostem samotného bavlněného povlečení, je nezbytné uvést některé základní informace o bavlně. Ta se řadí mezi ryze přírodní materiály, které jsou vyráběny z textilního vlákna pocházejícího z bavlníku. Tento keř nám poskytuje vlákna, jež tvoří převážně celulóza. V současné době může dojít k tomu, že je povlečení vyrobeno ryze ze samotné bavlny, nicméně v mnohých případech dochází k doplnění bavlněných vláken ještě dalšími syntetickými materiály.
Dnes jsou ovšem bavlněná vlákna přítomna ve většině různých textilií. Dokonce se uvádí více než 30% celkové textilní světové produkce. Bavlna je taktéž ryze přírodním materiálem, jelikož k její kultivaci došlo již před přibližně 5 až 10 000 lety. Přesné datum známo není. V Evropě začala hrát bavlna svou roli až od pozdního středověku.

Čím tedy povlečení z bavlny láká nejvíce?

V první řadě asi jemností. Ta je u bavlny sice poněkud odlišná ve srovnání se saténem, nicméně i přesto je bavlna uznávána. Pokud volíme bavlněné povlečení vyrobené ze stoprocentní bavlny, tak se setkáme s maximální hebkostí a příjemností na dotek. Rozhodně ale můžeme hovořit o hebkosti i u povlečení, v němž má bavlna jen několikaprocentní zastoupení.

Kvalitní povlečení z Mako - Bavlny
Kvalitní povlečení z Mako - Bavlny naleznete v nabídce Stella Ateliers

Barevné variace bavlněného povlečení

Výborný je i fakt, že není problém vybrat si toto povlečení v celé řadě barevných variací. Dokonce se na bavlněné povlečení mnohdy dá dát klidně i potisk dle vlastního přání. Můžete tak mít krásné povlečení přesně podle vlastního přání.

2 komentáře:

  1. Bavlna je podle mě jeden z nejlepších materiálů. :) Jinak věřím tomu, že povlečení má i vliv na to, jak kvalitní máte spánek. Sama jsem se o tom teď měla možnost přesvědčit. Je ale pravda, že na kvalitu spánku má určitě vliv mnohem více věcí. Mimo jiné například i melatonin. Pokud by to někoho zajímalo, tak tady o tom mají docela zajímavý článek.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, chtěla bych se na něco zeptat. Jaký máte názor na povlečení z mikrovlákna? Nedávno mi o tom říkala kamarádka, že si prý koupila jednu sadu takového povlečení z https://www.vesna.cz/povleceni-z-mikrovlakna a prý je z toho zatím nadšená. Já toto nikdy nezkoušela, ale podle toho, co jsem četla, tak by takové povlečení nemuselo být špatné třeba na léto. Co myslíte?

    OdpovědětVymazat