středa 10. prosince 2014

Mako – Satén, láska na první dotek

Mako – Satén, láska na první dotek

Mako - satén patří mezi nejjemnější materiály, které jsou na trhu k dostání. Svým leskem a elegancí vzbuzuje honosný dojem. Jeho skvělé vlastnosti s vysokou hebkostí a odolností ocení i nejnáročnější. Je zde zaručený komfortní a příjemný spánek.


Co je povlečení Mako - Satén?

Jedná se o oboulícní úplet o vysoké gramáži. Je vyráběno z 100% čisté česané bavlny. Bavlna k výrobě povlečení z Mako - Saténu, pochází z Egypta. Jde o nejkvalitnější bavlnu na světě. Zvyšování lesku a celkové odolnosti materiálu je získáváno na základě speciálního zušlechťovacího postupu tzv. mercerizací. Během procesu mercerace se látka ponoří do koncentrovaného roztoku louhu sodného. Vlákna poté nabobtnají a změní svůj tvar. Po této proceduře se výrazně zvýší pevnost materiálu a barvivo je pevně fixováno ve vláknech. Bavlna se tak stává velice podobnou hedvábí s úžasnými vlastnostmi co se kvality i vzhledu týká. A právě proto, takto vyrobené ložní prádlo, bude pěkným doplňkem Vaší ložnice.


Jaké má vlastnosti?

Tkaniny jsou velice kvalitní a stálé. Povlečení z Mako - Saténu vydrží opravdu dlouho a stále bude vypadat jako nové. Látka se přizpůsobí do každého počasí. V létě Vás příjemně ochladí a v zimě naopak zahřeje. Vzdušná struktura bavlněného vlákna, z kterého je povlečení vyrobeno, odvádí pot od těla. Mezi přední vlastnosti také patří, že je hypoalergenní.


Snadná údržba

Povlečení se často vyrábí s nežehlivou úpravou a údržba je jednoduchá. U tohoto materiálu byste neměli používat příliš mnoho prášku na praní. Stačí asi tak třetina, co používáte obvykle. Je vhodné při praní nastavit navíc máchání, a pokud není určeno jinak, tak je možné použít i aviváž.

4 komentáře:

  1. Tak to zní vážně skvěle. Ten materiál znám, ale povlečení z něj bohužel doma nemám. Chystáme se teď ale kupovat hodně drahou postel. Ta bude vážně luxusní, tak jsem si říkala, že k luxusní posteli by se vlastně mohlo skvěle hodit nějaké takovéto luxusní povlečení. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, tak to je opravdový luxus. To bych si teda nechala líbit. Škoda, že jsou tyhle materiály na povlečení tak strašně drahé. To si raději koupím víc kusu levnějšího povlečení. Třeba nedávno jsem sehnala krásné dětské povlečení na skvělém e-shopu Vesna.cz. Tam mají supe výběr a fajn ceny.

    OdpovědětVymazat
  3. Saténové povlečení je parádní. Mám ho hodně rád. Hlavně na léto je podle mě ideální. Jinak kde třeba nakupujete povlečení? Manželka ho hodně objednává z 4home. Mají tam podle mého názoru i celkem přijatelné ceny. Navíc je super, že při nákupu se dají využít slevové kódy, které často mají na https://slevovykupon.net/ To je docela výhoda.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem koupila mako-saténové povlečení pro celou rodinu, už před nějakým časem a opravdu se stalo naší láskou. V něm se nám perfektně usíná, ale pokud je chladno, tak si na něj dáme ještě vlněné deky. Ty nás taky na první dotek ohromily svou neskutečnou jemností, ale hlavně hřejivostí.

    OdpovědětVymazat