úterý 13. května 2014

Kvalitní pěnové matrace poskytují vysoký komfort spánku

Kvalitní pěnové matrace poskytují vysoký komfort spánku

Každý člověk prospí průměrně asi třetinu svého života, což ročně činí zhruba 2920 hodin. I proto je důležitá volba správné matrace, která je za prvé pohodlná a za druhé splňuje určité zdravotní požadavky. A přesně tyto vlastnosti mají pěnové matrace, které se v posledních letech začaly masivně šířit.

kvalitní pěnové matrace


Výhody matrace z HR pěny

Stále oblíbenějším a tím kvalitnějším materiálem mezi pěnovými matracemi jsou tzv. HR pěny (High Resilience – vysoká pružnost), které jsou známé i pod označením studené pěny (jsou totiž vyráběny za studena a za přítomnosti vody). V podstatě se jedná o následovníka PUR pěn, který byl vyvinut na základě zkušeností s nimi.
HR pěny jsou zcela zdravotně nezávadné, jelikož se při jejich výrobě nepoužívají žádné nebezpečné látky. Oproti například latexovým matracím jsou pak sice o něco tužší (což není nevýhoda), ale zároveň velmi elastické a skvěle se přizpůsobí vašemu tělu. Díky tomu poskytují oporu celému tělu a velmi příznivě tak působí na záda a klouby. Navíc jsou matrace z HR pěn velmi vzdušné, čímž zajišťují optimální klima (dobře vyrovnávají tepelné rozdíly) a optimálně odvádějí vlhkost, což omezuje šíření roztočů. V neposlední řadě je výhodou pěnových matrací fakt, že dokáží utlumit pohyby partnera, čímž vám poskytnou klidnější spánek.

výběr kvalitní matrace

Údržba matrací z HR pěny

Matrace z HR pěny jsou na údržbu poměrně nenáročné. Oproti běžným matracím se pouze musí častěji otáčet a občas by se měly nechat na vzduchu trochu vyvětrat.

Výběr pěnové matrace

Vzhledem k tomu, že mají pěnové matrace velmi dlouhou životnost, je důležité dbát při jejich výběru především na kvalitu provedení a samozřejmě na to, jak pohodlně se vám na nich leží. Moderní a vysoce kvalitní pěnové matrace jsou rozděleny do více anatomických zón, což zajišťuje ještě vyšší komfort spánku. Takové matrace nabízí například internetový obchod Matraceno, který nabízí poštovné zdarma a bezplatně si u něj můžete matraci vyzkoušet, a to až po dobu pěti dnů. Získáte tedy dostatečný prostor na to, abyste zjistili, zda vám matrace vyhovuje.

pěnové matrace

4 komentáře:

  1. Já se pořád nemůžu rozhodnout jakou matraci zvolit. Nějakou novou by to do ložnice už chtělo, to je pravda. Ale pořád se nemůžu rozhodnout jestli pěnovou nebo pružinovou. Podle toho, co jsem četla, tak bude asi pěnová lepší volba. Navíc nedávno jsem se na nějaké dívala na bevedo.cz a ty pěnové matrace vypadají, že jsou i o něco levnější, což je určitě plus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bych být vámi raději volil pěnovou matraci. My jednu máme už nějaké 4 roky a pořád se na ní spí skvěle. Určitě je ale dobré nekupovat tu úplně nejlevnější. Zrovna u matrace je naopak podle mého názoru lepší si trochu připlatit. Pak máte jistotu, že vám i dlouho vydrží. Samozřejmě je také dobé si matraci před nákupem vyzkoušet.

      Vymazat
  2. Podle mě jsou pěnové matrace nejlepší. Také máme už cca půl roku pěnovou matraci a spí se na ní perfektně. Co bych ale u nás v ložnici rád změnil jsou podlahy. Máme tam totiž koberec, ve kterém se pořád drží prach i když to člověk několikrát týdně vysává. No a pod ním lino, které také nevypadá moc dobře. Chtělo by to něco úplně jiného. Mně osobně se třeba dost líbí takové ty PVC podlahy.

    OdpovědětVymazat
  3. Já osobně jsem toho názoru, že pěnové matrace jsou do postele jednoduše nejlepší volba. Za posledních pár let jsem měla možnost vyzkoušet více druhů matrací a zjistila jsem, že ty pěnové mi prostě vyhovují nejvíce. My teď máme v posteli takovou, která je příjemně měkká a spí se na ní naprosto skvěle.

    OdpovědětVymazat