středa 7. května 2014

Výběr matrace bychom neměli podcenit

Výběr matrace bychom neměli podcenit

Jelikož prospíme zhruba třetinu života, neměli bychom výběr matrace za žádnou cenu podcenit. Bez kvalitního spánku nejsme schopni podávat stoprocentní výkony, je tedy více než vhodné pořídit si matraci, která napomáhá klidnému spánku a správnému rozložení hmotnosti těla, čímž můžeme zvýšit naší produktivitu a vitalitu.

matrace


Matraci vybírejte podle individuálních potřeb

Při výběru matrací se většinou setkáváte se dvěma nejčastějšími typy, tedy s pěnovými a s pružinovými matracemi. Pěnové matrace se, jak již název napovídá, vyrábějí buď z jedné, nebo v případě sendvičových matrací i z několika druhů pěny.  Matrace tohoto typu jsou odolné vůči deformacím, ale dokážou se přizpůsobit tvaru lidského těla a zaručují vynikající komfort. Výplň pružinových matrací je pak tvořena pružinami. Pružiny tvoří výplň také takzvaných taštičkových matrací, které se od klasických pružinových liší tím, že jednotlivé pružiny jsou zašity do textilních sáčků, tedy taštiček.  Nespornou předností pružinových matrací je jejich prodyšnost, jsou tedy velice vhodné pro alergiky. Výhodou je i možnost namixovat si po celé matraci různě pevné pružiny. Pružinové matrace jsou také odolné vůči opotřebení, koupí kvalitní pružinové či taštičkové matrace se vyhnete nutnosti shánění nové matrace po několik dalších let.

kvalitní matrace

Matrace pořizujte u spolehlivého prodejce

Jak jste snad již pochopili, matrace má zásadní vliv na spánek a je proto důležité volit správného prodejce. Na webových stránkách www.matraceno.cz naleznete široký výběr kvalitních pěnových i pružinových matrací ve všech cenových skupinách. Jelikož přes internet nelze zcela poznat kvalitu matrace, je Vám nabízena možnost zapůjčit si matraci k Vám do ložnice a vyzkoušet si ji. Kvalitní matraci můžete koupit pouze u kvalitního prodejce.

4 komentáře:

  1. Tak s tímto nemůžu nesouhlasit. Kvalitní matrace je prostě základ dobrého spánku. To stejné podle mě platí ale i pro postel. Já se teď chystám si nechat vyrobit nějaký nábytek na míru do ložnice, tak přemýšlím právě i nad tím jestli si nenechat udělat i postel přímo na míru. Myslím si, že to by mohlo být super.

    OdpovědětVymazat
  2. Naprostý souhlas, výběr matrace je prostě zásadní. Já jsem si dlouho myslela, že pro mě je to pravé ořechové pružinová matrace. Nedávno jsem ale měla možnost vyzkoušet latexovou, viz https://entuzio.cz/latexove-matrace/ a zjistila jsem, že jsem se celou dobu mýlila. Ono ale odhadnout i tu správnou tvrdost je někdy těžké. To, jestli vám vyhovuje nebo ne se může projevit až po nějaké době.

    OdpovědětVymazat
  3. Kvalitní matrace je důležitá. Bohužel mi přijde, že právě toto hodně lidí dost podceňuje. My právě nedávno kupovali novou matraci a ten rozdíl je opravdu velký. Tím jsem ale v ložnici určitě neskončila. Ráda bych tam koupila více nového nábytku. Před pár dny jsem se například dívala na takové moderní hnědé komody a jedna mi padla do oka, tak ji asi koupím.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak s tímhle jednoznačně souhlasím. Sama jsem si to nedávno potvrdila na vlastní kůži. Měla jsem docela velké problémy s bolestí zad a pořád jsem nevěděla od čeho to je. Nakonec mě napadlo zkusit vyměnit matraci, tak jsem si tady odtud objednala jinou a světe div se - pomohlo to. Od té doby mám od jakýchkoliv bolestí pokoj a dokonce se mi lépe spí. :)

    OdpovědětVymazat